Hieronder drie factsheets met elk een eigen invalshoek wat betreft informatie over hiv en leven met hiv. De eerste geeft inzicht in feiten en in leven met hiv. De tweede is van Stichting HIV Monitoring (SHM). Deze stichting verzamelt de gegevens en geeft een cijfermatig beeld over een aantal jaren. Half november 2013 is het laatste rapport van SHM verschenen. Tenslotte een factsheet rondom overdracht van hiv en (on)beschermd seksueel contact.

 • Factsheets Hiv in Nederland (pdf), bedoeld voor journalisten en professionals.
  Hierin wordt o.a. gesproken over aantallen, hiv, de behandeling en medische zorg, testen, overdracht, relaties en kinderwens, leven en werken met hiv, stigma en levensverwachting.
  Informatie over veilig vrijen en het testen op hiv en andere soa staat op www.soaaids.nl. Informatie voor mensen met hiv staat op www.hivnet.org.
 • Factsheets Stichting HIV Monitoring (pdf), november 2013 
  Een kort overzicht met de jongste gegevens over de (demografische) ontwikkeling van hiv in Nederland.
 • Hiv viral load en (on)beschermde seks (pdf), informatie voor professionals
  Factsheet (september 2013) over de relatie tussen hiv viral load, combinatietherapie en de kans op overdracht van hiv bij (on)beschermd seksueel contact.  Professionals die te maken krijgen met mensen met hiv en/of hun partners kunnen deze informatie gebruiken om cliënten advies op maat te geven, zodat ze geïnformeerde keuzes kunnen maken.
logo-hvn-kllogo-aidsfonds-kllogo-Mainline-kllogo open-universiteit-kl